Med goda ingredienser blir matlagningen rolig och lätt smakrik. Servera en ugnsplåt som en enkel måndagsmiddag och invig primörsäsongen storslaget!
Ingredienser
- 700 g färskpotatis
- 1 knippe morötter i knippe
- 2 st röda lökar
- 100 g rädisor
- 200 g halloumi
- Topping:
- 50 g smör
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 dl hackad persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Skrubba potatisen och morötterna. Låt potatisarna vara hela, men dela morötterna på längden.
Skala och klyfta löken. Lägg potatisen, morötterna och löken på en plåt, ringla över rikligt med olja och salt och rosta i ugnen i ca 40 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
Skär halloumin i kuber och stek den gyllenbrun.
Smält smöret i en kastrull och låt det fräsa till bubblorna lagt sig. Lägg i skivad vitlök och hackad persilja och låt fräsa i någon minut till.
Blanda halloumikuberna med de rostade rotsakerna och ringa över smöret.