
Höstens godaste pizza bianco med pumpa, pinjenötter och salvia. Och orkar du inte baka egen pizzadeg får man faktiskt använda färdigköpt!
Ingredienser
- 1 pizzadeg
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 vitlöksklyfta
- 1 kvist salvia, hackad
- salt
- 0,25 butternutpumpa
- 0,5 gul lök
- 1 mozzarellaboll
- parmesanost, hyvlad
- rucola
- pinjenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och lägg ut pizzadegen på en plåt.
Blanda ihop crème fraiche med vitlök och smaka av med salvia och salt. Späd med en liten liten skvätt vatten och bred ut pizzasåsen på degen.
Hyvla pumpan tunt med en mandolin och skiva löken. Fördela på pizzan och riv över mozzarellan. Grädda tills den fått fin färg.
Toppa pizzan med hyvlad parmesan, rucola och pinjenötter.
Testa med;