ReceptSkaparna

Pizza med potatis & pesto

Föregående Nästa
Potatis och pesto pizza.jpg
Pizzamåndag! Toppa pizzan med potais, rödbeta och pesto så blir den riktigt matig och god.

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) pizzakit - deg+ sås
  • 2 st rödbetor
  • 4 st potatis
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl pesto
  • 1 nypa(or) salt och svartpeppar
  • 1 knippe rucola till garnering
  • Tillbehör:
  • 250 g vitkål
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar

Gör så här:





Sätt ugnen på 200°.


Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och bred ett tunt lager tomatsås. Använd inte hela burken, då blir pizzan väldigt kladdig.


Skala rödbetorna och skiva potatis och betor tunt, gärna på mandolin. Fördela över pizzan. Smula över mozzarella och klicka ut pesto.


Grädda pizzan i ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått en fin färg.


Strimla vitkålen. Rör samman olja, vinäger, salt och peppar. Häll över vitkålen och massera in dressingen.


Toppa pizzan med rucola och servera tillsammans med pizzasalladen.