ReceptSkaparna

Pizza med löjrom, räkor och parmesan

Föregående Nästa
pizza.jpg
Lyxig snabbmat när den är som bäst! Det är så smidigt att använda färdiga pizzabottnar när man kommer hem från jobbet en fredag och bara vill ha något supergott snabbt!

Ingredienser

  • 2 färdiga pizzabottnar
  • ca 30g smör
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt
  • 65 g spenat
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 100 g löjrom
  • 200 g räkor, skalade
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl parmesan, riven
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg pizzabottnarna på en plåt. Blanda samman smör, vitlök och salt och bred ut vitlökssmöret på bottnarna. Fördela spenat och riven västerbottensost på pizzorna och grädda till fin färg.


Tag ut pizzorna ur ugnen och toppa med löjrom, räkor, gräddfil, parmesan, rödlök och gräslök. Klart!



Gott till;