ReceptSkaparna

Pitabröd med heta kikärtor & avokadokräm

Föregående Nästa
IMG_0228.jpg
Här lagar vi vegetarisk street food hemma med kikärtor och avokado.

Ingredienser

  • 8 st pitabröd
  • 800 g kokta kikärtor
  • 2 msk olja
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk cayennepeppar
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Sås:
  • 2 st avokado
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Tillbehör:
  • 1 st lime
  • 1 st röd lök
  • 1 förpackning(ar) koriander

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.


Skölj kikärtorna noga och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och krydda med paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar. Rosta ärtorna i ugnen i 15 minuter eller tills de fått en knaprig yta.


Mosa avokadon tillsammans med crème fraiche, pressad vitlök, salt och några doppar limesaft.


Skriva resten av limen. Skala och hacka rödlöken. 


Värm pitabröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen när kikärtorna är klara. 


Fyll pitabröden med kikärtor, rödlök, avokadokräm, koriander och lime.