Pavlova passar bra till alla typer av fester, alla älskar den! Dessutom varieras toppingen efter vad som är godast just när den serveras, jordgubbar, mango, passionsfrukt, vindruvor eller vad som helst.
Ingredienser
- Botten:
- 8 st äggvitor
- 4 dl strösocker
- 2 msk maizenamjöl
- 2 tsk ättikssprit 12%
- Topping:
- 5 dl grädde
- 0,5 l jordgubbar
- 250 g mango
- 3 st passionsfrukt
Gör så här:
Sätt ugnen på 140°.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner socker och vispa glansig och hårt igen. Vispa sedan ner maizena och ättikssprit. Fös ut smeten på en klädd bakplåt och forma till en stor cirkel. Gör kanterna lite högre. Grädda i 1 h 15 minuter och stäng sedan av värmen. Låt pavlovan stå kvar minst ett par timmar men gärna över natten.
Innan servering: Vispa grädden fluffig och bred ut över pavlovan. Toppa med halverade jordgubbar, mangotärningar och passionsfrukt.