ReceptSkaparna

Pastagratäng med zucchini & halloumi

Föregående Nästa
Vegetarisk pastagratäng med halloumi.jpg
En enkel och snabblagad ugnsrätt med goda smaker!

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 1 st zucchini, skivad
  • 1 st rödlök, skivad
  • 2 tsk olivolja
  • 65 g rucola
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa(or) salt & svartpeppar
  • 2 tsk torkad basilika
  • 200 g halloumi, tärnad
  • 1 förpackning(ar) körsbärstomater
  • 1,5 dl riven ost
  • 0,5 förpackning(ar) timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Koka pastan och häll av. 


Fräs zucchini och lök i olja. Vänd ner rucola och smaksätt med vitlök,salt,peppar och basilika. Häll ner allt i en gratängform tillsammans med pastan. 


Stek halloumi gyllene och vänd ner i formen tillsammans med delade körsbärstomater. Strö över rikligt med ost och timjan, gratinera i ca 10 minuter. 

Tips

Skinka eller överbliven köttfärsås passar perfekt om man vill ha en mer proteinrik maträtt!