En enkel och snabblagad ugnsrätt med goda smaker!
Ingredienser
- 400 g pasta
- 1 st zucchini, skivad
- 1 st rödlök, skivad
- 2 tsk olivolja
- 65 g rucola
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 nypa(or) salt & svartpeppar
- 2 tsk torkad basilika
- 200 g halloumi, tärnad
- 1 förpackning(ar) körsbärstomater
- 1,5 dl riven ost
- 0,5 förpackning(ar) timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan och häll av.
Fräs zucchini och lök i olja. Vänd ner rucola och smaksätt med vitlök,salt,peppar och basilika. Häll ner allt i en gratängform tillsammans med pastan.
Stek halloumi gyllene och vänd ner i formen tillsammans med delade körsbärstomater. Strö över rikligt med ost och timjan, gratinera i ca 10 minuter.
Tips
Skinka eller överbliven köttfärsås passar perfekt om man vill ha en mer proteinrik maträtt!