
Ingredienser
- 3 dl Belugalinser
- 400 g halloumi
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 2 dl pankoströbröd
- 1 msk olja till stekning
- 1 påse(ar) rucola
- 2 st tomater
- 1 tsk olivolja
- Sås:
- 0,5 st gurka
- 5 dl turkisk yoghurt
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk olivolja
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
Gör så här:
Koka belugalinserna i dubbla mängden vatten på svag värme i ca 15-20 minuter. Salta väl! Linserna behöver alltså inte blötläggas innan.
Gör tsatsiki genom att riva gurka. Lägg i ett durkslag och häll över massor med salt så gurkan vattnas ur. Blanda under tiden yoghurt, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar. Skölj och krama ur gurkan och tillför sedan.
Dela hallomin i skivor och sedan varje skiva i fyra delar. Vispa upp äggen lätt och häll ut vetemjöl och pankoströbröd i varsin skål. Salta och peppra i skålen med vetemjöl. Dubbelpanera halloumibitarna genom att först doppa dem i vetemjöl, sen ägg och till sist panko. Stek på hög värme i olja tills de fått färg.
Blanda ihop linserna med halloumi, tomat och rucola. Ringla olivolja över och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med tsatsiki.