ReceptSkaparna

Panerad “Fisk” med fänkål- & dillsallad

Föregående Nästa
IMG_1859.jpg
Ja, de låter faktiskt lite konstigt - kan mannagryns"gröt" smaka som fisk. Vi var tveksamma själv, de får vi medge men de var så himla gott! Ni måste testa!

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 st salt
  • 1 dl mannagryn
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd/pankoströbröd
  • 1 msk smör/olja till stekning
  • Tillbehör:
  • 1 st fänkål
  • 0,5 st gurka
  • 2 st äpple
  • 0,5 st citron
  • 2 msk dill
  • Sås:
  • 2 dl créme fraiche
  • 0,5 st citron
  • 1 nypa(or) salt

Gör så här:

Sallad: Gör salladen genom att hacka fänkålen fint. Strimla gurkan, gärna med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Hacka äpplen i små tärningar. Blanda samman allt tillsammans med citronsaft och dill.


Sås: Gör såsen genom att röra samman crème fraiche, citronsaft och citronskal. Smaka av med salt och låt dra till servering.


Koka potatis till servering.


"Fisk": Gör "fisken" genom att koka upp mjölk, vatten, buljong och salt. Rör i mannagrynen och låt sjuda tills det tjocknat. Klä en form 15 x 15 cm med plastfolie och häll i smeten. Låt svalna lite och ställ sedan in i kylskåpet. Vänta tills den stelnat och svalnat helt. Skär sedan i lagom stora bitar. Panera först i lätt uppvispat ägg och sedan i ströbröd eller panko.


Hetta upp en stekpanna och stek ”fisken” gyllene.