
Ingredienser
- 2 dl mjölk
- 2 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0,5 st salt
- 1 dl mannagryn
- 1 st ägg
- 2 dl ströbröd/pankoströbröd
- 1 msk smör/olja till stekning
- Tillbehör:
- 1 st fänkål
- 0,5 st gurka
- 2 st äpple
- 0,5 st citron
- 2 msk dill
- Sås:
- 2 dl créme fraiche
- 0,5 st citron
- 1 nypa(or) salt
Gör så här:
Sallad: Gör salladen genom att hacka fänkålen fint. Strimla gurkan, gärna med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Hacka äpplen i små tärningar. Blanda samman allt tillsammans med citronsaft och dill.
Sås: Gör såsen genom att röra samman crème fraiche, citronsaft och citronskal. Smaka av med salt och låt dra till servering.
Koka potatis till servering.
"Fisk": Gör "fisken" genom att koka upp mjölk, vatten, buljong och salt. Rör i mannagrynen och låt sjuda tills det tjocknat. Klä en form 15 x 15 cm med plastfolie och häll i smeten. Låt svalna lite och ställ sedan in i kylskåpet. Vänta tills den stelnat och svalnat helt. Skär sedan i lagom stora bitar. Panera först i lätt uppvispat ägg och sedan i ströbröd eller panko.
Hetta upp en stekpanna och stek ”fisken” gyllene.