ReceptSkaparna

Ostig portabello med rostade jordärtskockor

Föregående Nästa
Portabello med rostade jordärtskockor.jpg
Fylld portabello med ugnsrostade jordärtskockor - Låt ugnen sköta jobbet och servera en fantastisk middag!

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 nypa(or) salt
  • 4 st portabellosvampar
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 st timjan
  • 0,5 st rödlök
  • 1 nypa(or) salt och svartpeppar
  • 0,5 tsk japansk soja
  • 1 dl parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.


Tvätta och dela jordärtskockorna. Dela ner rödlöken i stora bitar. Fördela löken och skockorna i en ugnsfast form eller på en klädd plåt och ringla över olivolja. Strö över salt. Grädda i 20 minuter.


Förbered under den svampen genom att plocka bort stammen. Rör samman crème fraiche, hackad timjan, hackad rödlök, salt, peppar och soja. Fyll svamparna med röran och toppa med rikligt av parmesanost.


Ställ in svamparna på samma plåt som skockorna och låt allt gå ytterligare 10 minuter eller tills svamparna ser bakade ut. Servera plåten med lite färsk timjan över. 


Gott till