ReceptSkaparna

Örtiga ostbollar med spaghetti och tomatsås

Föregående Nästa
12513535_950523015002351_3735319142262788258_o.jpg
Idag är det Vegetariska dagen! Vår absoluta vegofavoriträtt är dessa ostbollar! De går att göra i flera varianter och smaksättningar och servera med olika tillbehör - och alla älskar dem!

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl riven gul lök
  • 35 g örtkryddor provencale
  • 200 g salladsost
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Botten:
  • 400 g spaghetti
  • Sås:
  • 500 g tomatsås med örter

Gör så här:

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till bollarna i en bunke. Forma smeten till stora bollar.


Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten. Koka spaghettin enligt anvisning- ar på förpackningen.


Låt den färdiga tomatsåsen sjuda upp i en kastrull.


Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och/eller smör. Stek bollarna tills de fått gyllene färg.


Servera ost- och mandelbollarna tillsammans med spaghetti och tomatsås.


Testa även;