Idag är det Vegetariska dagen! Vår absoluta vegofavoriträtt är dessa ostbollar! De går att göra i flera varianter och smaksättningar och servera med olika tillbehör - och alla älskar dem!
Ingredienser
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl riven ost
- 1 dl riven gul lök
- 35 g örtkryddor provencale
- 200 g salladsost
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- Botten:
- 400 g spaghetti
- Sås:
- 500 g tomatsås med örter
Gör så här:
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till bollarna i en bunke. Forma smeten till stora bollar.
Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten. Koka spaghettin enligt anvisning- ar på förpackningen.
Låt den färdiga tomatsåsen sjuda upp i en kastrull.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och/eller smör. Stek bollarna tills de fått gyllene färg.
Servera ost- och mandelbollarna tillsammans med spaghetti och tomatsås.
Testa även;