Enklaste pastarätten med mycket smak! När man kokar allt tillsammans blir pastan verkligen al dente!
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 200 g körsbärstomater
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 st chili
- 1 st kruka basilika
- 0,5 burk(ar) soltorkade tomater
- 1 msk olivolja
- 600 g vatten, eventuellt mer
- 1,5 dl grädde
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 1 dl riven ost
Gör så här:
Ta fram en stor kastrull. Dela tomaterna, hacka rödlök, vitlök, chili, basilika och soltorkade tomater. Ös ner i kastrullen. Häll över olivolja och låt fräsa i någon minut.
Bryt spaghettin på mitten och tillför tillsammans med vatten och grädde. Låt allt koka på medelhög värme och rör runt då och då så de inte bränner fast, det tar ca 10-12 minuter. De kan behövas mer vatten så ha koll på kastrullen! Avsluta med att smaka av med salt och svartpeppar.
Riv över rikligt med smakrik oss innan servering.
Tips
Har du annat i kylskåpet är det bara att hacka ner och slänga med i kastrullen!