ReceptSkaparna

Nektarin och fetaostsallad med persiljepesto

Föregående Nästa
IMG_1575.jpg
IMG_1573.jpg
En ljummen, fräsch och mättande sallad helt i säsong. Peston gjord på persilja och valnötter är galet krämig och god!

Ingredienser

  • 300 g fetaost
  • 2 dl blandade korn eller matvete
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 65 g bladspenat
  • 3 st nektariner
  • 3 st salladslökar
  • 1 st liten zucchini
  • olja
  • honung
  • salt och peppar
  • Sås:
  • 1 knippe persilja
  • 1,5 dl valnötter
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl god olja
  • 1 stor klyfta vitlök
  • salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten i en form med olja på botten. Ringa över honung, strö över lite salt och peppar och baka fetaosten i ugnen i ca 15 minuter.


Koka kornen eller matvetet enligt anvisningar på förpackningen tillsammans med en buljongtärning.


Lägg alla ingredienser till persiljepeston i en matberedare eller i en bunke. Mixa till en pesto.


Skär nektarinerna i tärningar, skiva salladslöken och hyvla zucchinin tunt. Blanda grönsakerna med matvetet, den ugnsbakade fetaosten och peston.



Testa även;