En ljummen, fräsch och mättande sallad helt i säsong. Peston gjord på persilja och valnötter är galet krämig och god!
Ingredienser
- 300 g fetaost
- 2 dl blandade korn eller matvete
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 65 g bladspenat
- 3 st nektariner
- 3 st salladslökar
- 1 st liten zucchini
- olja
- honung
- salt och peppar
- Sås:
- 1 knippe persilja
- 1,5 dl valnötter
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 dl god olja
- 1 stor klyfta vitlök
- salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten i en form med olja på botten. Ringa över honung, strö över lite salt och peppar och baka fetaosten i ugnen i ca 15 minuter.
Koka kornen eller matvetet enligt anvisningar på förpackningen tillsammans med en buljongtärning.
Lägg alla ingredienser till persiljepeston i en matberedare eller i en bunke. Mixa till en pesto.
Skär nektarinerna i tärningar, skiva salladslöken och hyvla zucchinin tunt. Blanda grönsakerna med matvetet, den ugnsbakade fetaosten och peston.
Testa även;