ReceptSkaparna

Minihamburgare med halloumi, silverlök, rucola & myntaolja

Föregående Nästa
IMG_9939.jpg
IMG_9937.jpg
Minihamburgebröd finns nu att köpa i affären om ni inte hinner eller vill baka själva. De här minigodingarna är perfekta på bufféer och går att göra i den varianten ni själva gillar. Tänk bara på att göra väldigt små bröd, de blir lätt större än man tänkts sig när de har jäst och gräddats klart.

Ingredienser

  • 300 g halloumi
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 st silverlök
  • 65 g rucola
  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 1 krm gurkmeja
  • 5,5 dl vetemjöl special
  • 1 st ägg till pensling
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 förpackning(ar) mynta
  • 2 msk flytande honung
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillför mjölken och låt de bli fingervarmt. Tillför lite av vätskan och rör ut jästen. Tillför sedan resten av vätskan, salt, socker, gurkmeja och mjöl. Arbeta degen smidig i några minuter och låt jäsa i övertäckt i 40 minuter.


Knåda degen och rulla till små bollar. Lägg ut på en klädd bakplåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter övertäckta. Sätt ugnen på 225°. Vispa upp ett ägg lätt och pensla bröden. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på ett galler.


Blanda myntaoljan genom att röra samman olja, honung, salt, peppar och hackad mynta. Låt dra.