Minihamburgebröd finns nu att köpa i affären om ni inte hinner eller vill baka själva. De här minigodingarna är perfekta på bufféer och går att göra i den varianten ni själva gillar. Tänk bara på att göra väldigt små bröd, de blir lätt större än man tänkts sig när de har jäst och gräddats klart.
Ingredienser
- 300 g halloumi
- 2 msk olja till stekning
- 1 st silverlök
- 65 g rucola
- Deg:
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk socker
- 1 krm gurkmeja
- 5,5 dl vetemjöl special
- 1 st ägg till pensling
- Dressing:
- 1 dl olivolja
- 1 förpackning(ar) mynta
- 2 msk flytande honung
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillför mjölken och låt de bli fingervarmt. Tillför lite av vätskan och rör ut jästen. Tillför sedan resten av vätskan, salt, socker, gurkmeja och mjöl. Arbeta degen smidig i några minuter och låt jäsa i övertäckt i 40 minuter.
Knåda degen och rulla till små bollar. Lägg ut på en klädd bakplåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter övertäckta. Sätt ugnen på 225°. Vispa upp ett ägg lätt och pensla bröden. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på ett galler.
Blanda myntaoljan genom att röra samman olja, honung, salt, peppar och hackad mynta. Låt dra.