
Olika semmelversioner har rasat över oss sedan semmelwrapen slog igenom. Vi på ReceptSkaparna är galna i miniversioner av mat och bakverk. Dels för att det blir så fint och gulligt och dels för att man kan äta fyra gånger så många. Så i år bakar vi mini semmelmuffins!
Ingredienser
- Smet:
- 100 g smör
- 4 st ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 tsk kardemumma
- 2,5 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- Fyllning:
- 5 dl vispgrädde
- 150 g mandelmassa
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk mjölk
- Topping:
- 1 skopa(or) florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner kardemumma och smör. Tillsätt bakpulver och vetemjöl, späd med mjölk till en jämn smet.
Klicka ut smeten i muffinsformar så att ca 1/3 av formen är fylld. Grädda mitt i ugnen i ca 5-10 minuter beroende på storlek.
Vispa grädden fluffig.
Mosa ihop mandelmassa med vaniljsocker och en skvätt mjölk.
När muffinsarna har svalnat, skär av toppen och gröp ur lite av innehållet. Klicka i mandelmassröran och spritsa ut grädde. Sätt på locket och pudra florsocker över.
Testa även