ReceptSkaparna

Mini semmelmuffins

Föregående Nästa
IMG_9713.jpg
Olika semmelversioner har rasat över oss sedan semmelwrapen slog igenom. Vi på ReceptSkaparna är galna i miniversioner av mat och bakverk. Dels för att det blir så fint och gulligt och dels för att man kan äta fyra gånger så många. Så i år bakar vi mini semmelmuffins!

Ingredienser

  • Smet:
  • 100 g smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk kardemumma
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 5 dl vispgrädde
  • 150 g mandelmassa
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk mjölk
  • Topping:
  • 1 skopa(or) florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner kardemumma och smör. Tillsätt bakpulver och vetemjöl, späd med mjölk till en jämn smet.


Klicka ut smeten i muffinsformar så att ca 1/3 av formen är fylld. Grädda mitt i ugnen i ca 5-10 minuter beroende på storlek.


Vispa grädden fluffig.


Mosa ihop mandelmassa med vaniljsocker och en skvätt mjölk. 


När muffinsarna har svalnat, skär av toppen och gröp ur lite av innehållet. Klicka i mandelmassröran och spritsa ut grädde. Sätt på locket och pudra florsocker över.


mini semmelmuffins ReceptSkaparna


Testa även