
En enkel och snabb vegoburgare, passar perfekt till såväl vegomåndag till fredagsmiddag!
Ingredienser
- 1 dl quinoa
- 1 förpackning(ar) svarta bönor
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 nypa(or) salt och peppar
- 1 dl ägg
- 1 dl riven parmesanost
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk smör och/eller olja
- Dressing:
- 1,5 dl majonnäs
- 1 st vitlök
- Tillbehör:
- 2 st körsbärstomater på kvist
- 1 st mozzarellaboll
- 0,5 st rödlök
- 2 st tomater
- 50 g soltorkade tomater
- 65 g sallad
- 1 burk(ar) kalamataoliver
- 4 st hamburgebröd
- 4 nypa(or) färsk timjan
Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna av. Mixa samman svarta bönor och vitlök till en jämn smet. Tillför salt, peppar, ägg, parmesan och ströbröd. Rör i den avsvalnade quinoan och låt röran svälla en stund. Forma smeten till 4-6 burgare och stek på medelvärme i smör och/eller olja.
Rör samman majonnäs och pressad vitlök. Låt dra till servering.
Sätt ugnen på 200°. Lägg ut körsbärstomaterna kvar på kvistarna i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö över salt. Grädda i ca 10 minuter.
Skiva mozzarella, rödlök och tomater.
Komponera burgarna med grönsakerna, majonnäs, soltorkade tomater och servera med ugnsbakade tomater och oliver. Toppa med färsk timjan.