ReceptSkaparna

Måndagsburgare på quinoa & bönor

Föregående Nästa
IMG_1899.jpg
En enkel och snabb vegoburgare, passar perfekt till såväl vegomåndag till fredagsmiddag!

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 1 förpackning(ar) svarta bönor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa(or) salt och peppar
  • 1 dl ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk smör och/eller olja
  • Dressing:
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 st vitlök
  • Tillbehör:
  • 2 st körsbärstomater på kvist
  • 1 st mozzarellaboll
  • 0,5 st rödlök
  • 2 st tomater
  • 50 g soltorkade tomater
  • 65 g sallad
  • 1 burk(ar) kalamataoliver
  • 4 st hamburgebröd
  • 4 nypa(or) färsk timjan

Gör så här:





Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna av. Mixa samman svarta bönor och vitlök till en jämn smet. Tillför salt, peppar, ägg, parmesan och ströbröd. Rör i den avsvalnade quinoan och låt röran svälla en stund. Forma smeten till 4-6 burgare och stek på medelvärme i smör och/eller olja.


Rör samman majonnäs och pressad vitlök. Låt dra till servering.


Sätt ugnen på 200°. Lägg ut körsbärstomaterna kvar på kvistarna i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö över salt. Grädda i ca 10 minuter.


Skiva mozzarella, rödlök och tomater.


Komponera burgarna med grönsakerna, majonnäs, soltorkade tomater och servera med ugnsbakade tomater och oliver. Toppa med färsk timjan.