Grönkålssäsongen är här! En av de bästa råvarorna som det går att göra så mycket fantastiskt med. Se till att alltid ha några blad i kylen så går det att trolla fram massor med olika rätter och snacks.
Ingredienser
- 500 g Linguine eller annan pasta
- 1 dl hasselnötter
- 200 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 4 själk(ar) grönkål
- 1 tsk japansk soja
- 2 dl grädde
- 2 dl créme fraiche
- 1 nypa(or) salt och peppar
- 0,5 st citronsaft
- 100 g getost
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 175° och rosta hasselnötterna tills de börjar lukta. Låt svalna och ta skalet.
Hetta upp en stekpanna med och fräs skivade champinjoner, tillför smör när de vattnats ur och låt hackad lök fräsas med. Riv av bitar av grönkålen från stammen och fräs. Slå på japansk soja, grädde och créme fraîche. Smaka av med salt, peppar och citron. Låt puttra en stund. Servera tillsammans med pasta, rostade hasselnötter och smulad getost.