ReceptSkaparna

Lemoncurd- och färskostrulltårta med bär

Föregående Nästa
IMG_0304-2.JPG
IMG_0303.JPG
En fräsch rulltårta med lemoncurd och färskost! Enkelt och klassiskt i ny tappning. Servera tillsammans med blåbär och björnbär!

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g färskost
  • 1 dl lemoncurd
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl valfria bär så som björnbär & blåbär
  • 1 dl minimaränger

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°.


Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Rör i mjöl och bakpulver. Bred ut på en klädd bakplåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Lägg fram ytterligare ett bakplåtspapper och strö socker på det. Ta ut rulltårtan ur ugnen och vänd upp på det sockrade pappret. Dra loss pappret kakan gräddades på. Låt svalna. 


Rör samman färskost och lemoncurd, bre ut över hela kakan och rulla sedan ihop den. Förvara i kylskåpet till servering och skär sedan bitar av den till servering.


Vispa grädde och dekorera rulltårtsbitarna med grädde, bär och minimaränger.


Testa även