ReceptSkaparna

Lax med rosépepparsås och ugnsrostade grönsaker

Föregående Nästa
Lax med rosépepparsås.jpg
Snabb vardagsmiddag på bara fem ingredienser, hur skönt är inte det? Dessutom är den här laxen god och nyttig!

Ingredienser

  • 1 bukett broccoli
  • 500 g palsternacka
  • 4 st Laxfiléer
  • olja, salt och peppar
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk rosépeppar, mortlad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.


Skölj och skär palsternacka och broccoli till mindre delar. Olja en ugnssäker form och fördela broccolin, palsternackan och laxen i formen. Ringa över lite mer olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter eller tills lax och grönsaker är klara.


Blanda rosépeppar och crème fraiche och servera tillsammans med laxen och de ugnsrostade grönsakerna.


Gott till;