Varför gör man inte köttfärslimpa oftare? Det är ju så gott och enkelt egentligen! Vi fyller vår med soltorkade tomater, vitlök och oliver och serverar rostade morötter och fetaostcrème till!
Ingredienser
- 0,5 dl ströbröd
- 1,5 dl mjölk
- 100 g soltorkade tomater
- 1 st gul lök
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 st ägg
- 500 g nötfärs
- 2 msk tomatpuré
- 3 tsk timjan
- 1 burk(ar) oliver
- 1 tsk salt
- peppar
- Sås:
- 150 g fetaost
- 2 dl crème fraiche
- salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter.
Hacka soltorkade tomater, lök och vitlök. Häll ner löken i ströbrödssmeten och blanda med ägg, nötfärs, 2 tsk timjan, tomatpuré, soltorkade tomater och halva burken oliver. Servera resten av oliverna bredvid sen.
Knåda färsblandningen ordentligt och forma till en limpa i en ugnsfast form.
Skala och klyfta morötterna och lägg runt om limpan. Krydda med 1 tsk timjan, salt och peppar.
Tillaga i ugnen ca 35 minuter.
Mosa under tiden fetaosten tillsammans med crème fraiche med hjälp av en gaffel, smaka av med salt och peppar.
Gott till