
Burgare en måndag? Ja såklart! En snabb och enkel burgare som passar perfekt både som helg- och vardagsmat.
Ingredienser
- 1 zucchini
- 1 förpackning(ar) kokta kikärtor (à 400 g)
- 2 dl smakrik ost, riven
- 2 ägg
- 2 vitlöksklyftor
- salt och peppar
- Sås:
- 1,5 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- Tillbehör:
- 600 g potatis
- olivolja
- salt
- 1 gul lök
- 1 tomat
- bladspenat
- 4 hamburgerbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela ner i klyftor. Skala en lök och skär i en halv centimeter tjocka skivor. Fördela över en plåt. Ringla över olivolja och strö över salt. Grädda i ugnen tills de är gyllene, ca 35 minuter.
Rör ihop majonnäs och vitlök. Låt dra till servering.
Riv zucchini och låt den rinna av i ett durkslag. Skölj kikärterna och mixa samman med riven ost, ägg, vitlök, salt och peppar. Pressa ur så mycket vätska det går ur zucchinin och rör i blandningen. Forma till biffar och lägg direkt ner i en het stekpanna med mycket smör. Stek gyllene.
Montera burgaren med hamburgerbröd, kikärtsburgare, vitlöksmajo, tomat, bladspenat och den rostade löken.