ReceptSkaparna

Kikärtsburgare med vitlöksmajo

Föregående Nästa
IMG_0803 copy.jpg
Burgare en måndag? Ja såklart! En snabb och enkel burgare som passar perfekt både som helg- och vardagsmat.

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 förpackning(ar) kokta kikärtor (à 400 g)
  • 2 dl smakrik ost, riven
  • 2 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • Sås:
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • Tillbehör:
  • 600 g potatis
  • olivolja
  • salt
  • 1 gul lök
  • 1 tomat
  • bladspenat
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela ner i klyftor. Skala en lök och skär i en halv centimeter tjocka skivor. Fördela över en plåt. Ringla över olivolja och strö över salt. Grädda i ugnen tills de är gyllene, ca 35 minuter.


Rör ihop majonnäs och vitlök. Låt dra till servering. 


Riv zucchini och låt den rinna av i ett durkslag. Skölj kikärterna och mixa samman med riven ost, ägg, vitlök, salt och peppar. Pressa ur så mycket vätska det går ur zucchinin och rör i blandningen. Forma till biffar och lägg direkt ner i en het stekpanna med mycket smör. Stek gyllene.


Montera burgaren med hamburgerbröd, kikärtsburgare, vitlöksmajo, tomat, bladspenat och den rostade löken.