ReceptSkaparna

Kantarellsallad med stekt zucchini och salami

Föregående Nästa
Kantarellsallad.jpg
Får man kalla det sallad när den innehåller mer smör än salladsblad? Mozzarella, smörstekta kantareller, krutonger, salami och stekt zucchini. För gott!

Ingredienser

  • 0,5 st zucchini
  • 100 g kantareller
  • 2 skiva(or) vitt bröd
  • olja till stekning
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 2 näve(ar) spenat
  • 10 skiva(or) god salami
  • 100 g mozzarella

Gör så här:

Hyvla zucchinin tunt, gärna på en mandolin. Rensa och skölj svampen, dela brödet till krutonger.


Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek zucchiniskivorna tills de får lite färg. Ta ur zucchinin ur pannan och låt torka av på lite hushållspapper.


Lägg ner kantarellerna och låt vattnas ut lite. Lägg sedan i en orimligt stor klick smör (det ska räcka till krutongerna också) och stek tills de fått färg. Krydda med salt och peppar. Lägg ner krutongerna och fräs tillsammans med svampen och smöret någon minut.


Blanda ihop spenat, riven mozzarella, zucchini, salami, svamp och krutonger. Klart!