Kanelbullar + pannacotta= en fantastisk efterrätt! Har du gamla kanelbullar som börjar bli tråkiga är de perfekta att göra smul på. Mixa ner och steka i smör så blir de så där underbart nygräddade igen!
Ingredienser
- 2 st gelatinblad
- 5 dl grädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- Topping:
- 3 st gifflar (eller 1 torr bulle)
- 50 g smör
- 2 msk pärlsocker
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Häll upp grädde i en kastrull. Tillför socker, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Låt allt koka upp och koka någon minut under omrörning. Ta åt sidan och tillför urkramade gelatinblad. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i minst 3 h innan servering.
Innan servering mixar ni gifflarna till ett smul med hjälp av en matberedare. Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme och låt smöret brynas lite. Tillför sedan smulet och stek i någon minut. Låt svalna.
Toppa pannacottan med smulet och pärlsocker innan servering.