ReceptSkaparna

Julpannacotta i tre tappningar

Föregående Nästa
Julpannacotta.jpg
Varför välja smak när man kan göra dem i miniformat och få smaka på alla? Här serveras pannacotta i miniformat i de godaste julsmakerna!

Ingredienser

  • 4 st gelatinblad
  • 1 l vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • Topping:
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 påse(ar) polkagris
  • Topping 1:
  • 2,5 tsk pepparkakskryddor
  • 4 msk frysta tranbär
  • Topping 2:
  • 1 påse(ar) saffran
  • 1 dl mandel
  • 1,5 msk flytande honung

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Häll grädde i en kastrull tillsammans med strösocker och koka upp, ta från plattan. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och rör ut i grädden. Dela upp vätskan i 3 delar och smaksätt varje del, en med vaniljsocker, en med pepparkakskrydda och den sista med saffran. Fördela vätskan i små glas eller skålar. Låt stelna i kylskåp minst 3 timmar innan servering. 


 


Topping:


Polkagrispannacotta: Krossa polkagrisar i en mortel och fördela över pannacottan innan servering.


Pepparkakspannacotta: Tina tranbär och lägg tre på varje pannacotta. Lägg på en liten pepparkaka för dekoration.


Saffranspannacotta: Hacka mandlarna grovt. Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandlarna. Ringa över honung och låt det snabbt stekas ihop. Fördela över pannacottan.