Ingredienser
- 4 st gelatinblad
- 1 l vispgrädde
- 2 dl strösocker
- Topping:
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 påse(ar) polkagris
- Topping 1:
- 2,5 tsk pepparkakskryddor
- 4 msk frysta tranbär
- Topping 2:
- 1 påse(ar) saffran
- 1 dl mandel
- 1,5 msk flytande honung
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Häll grädde i en kastrull tillsammans med strösocker och koka upp, ta från plattan. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och rör ut i grädden. Dela upp vätskan i 3 delar och smaksätt varje del, en med vaniljsocker, en med pepparkakskrydda och den sista med saffran. Fördela vätskan i små glas eller skålar. Låt stelna i kylskåp minst 3 timmar innan servering.
Topping:
Polkagrispannacotta: Krossa polkagrisar i en mortel och fördela över pannacottan innan servering.
Pepparkakspannacotta: Tina tranbär och lägg tre på varje pannacotta. Lägg på en liten pepparkaka för dekoration.
Saffranspannacotta: Hacka mandlarna grovt. Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandlarna. Ringa över honung och låt det snabbt stekas ihop. Fördela över pannacottan.