
Den här rätten går att laga som både vegetarisk eller med köttfärs. Vissa dagar ska matlagningen gå fort men ändå vara smakrik. Det är då det är perfekt att ta till en färdigblandad kryddmix! Garam masala finns att köpa både som krydda och kryddmix men vi föredrar kryddmixen. Den är rätt stark så smaka av och tillför sen till den styrka ni önskar.
Ingredienser
- Tillbehör:
- 2 st tomater
- 0,5 st gurka
- 1 st rödlök
- 400 g svarta bönor
- 8 blad isbergssallad
- 1 nypa(or) flingsalt
- Fyllning:
- 1 msk smör till stekning
- 400 g vegofärs/köttfärs
- 1 påse(ar) garam masala
- 1 dl vatten
- Sås:
- 2,5 dl gräddfil
- 1 tsk torkad mynta
Gör så här:
Hacka tomater och gurka fint och skär rödlök i tunna halvmånar. Lägg rödlöken i blöt en stund för mildare smak. Häll av vätskan från bönorna och skölj dem.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen. Strö över kryddmixen och slå på ca 1 dl vatten. Låt det puttra ihop på svag värme.
Blanda gräddfilen med mynta.
Plocka hela salladsblad från huvudet och skölj. Fördela färsröran och grönsakerna i salladsbladen, toppa med myntasåsen och flingsalt.
Tips
Tillför eventuellt lite tabasco över för ännu mer hetta.