Ingredienser
- Deg:
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl durumvete
- en nypa salt
- 2 hela ägg
- 2 äggulor
- 1 msk vatten
- 1 msk olivolja
- Fyllning:
- 200 g skogschampinjoner
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlökklyftor
- 1 näve(ar) basilika
- 1 näve(ar) timjan
- salt och peppar
- 30 g parmesan, riven
- 150 g ricotta
- Sås:
- 1 dl finhackade champinjoner
- 25 g brynt smör
- 0,75 dl vitt vin
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 tsk kalvfond
- salt
- Tillbehör:
- rostade pinjenötter
- rucola
- färsk basilika
- riven parmesan
- 75 g Salami Milano
Gör så här:
Pastadeg
Lägg upp mjölet i en hög på en skärbräda och gör en grop för att knäcka äggen i. Arbeta försiktigt in äggen och blanda till en smidig deg med vatten och olja. Lägg degen i plast och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Fyllning
Skölj svampen och kör stötvis i en matberedare så det blir riktigt finhackat. Lägg undan nästan 1 dl till vitvinssåsen.
Finhacka schalottenlök, vitlök och örterna. Blanda med svampen, parmesan och ricottan. Krydda med salt och peppar.
Tortellini
Kör pastadegen genom pastamaskinen till det tunnaste steget. Stansa ut rundlar. Klicka ut en tsk fyllning i varje rundel. Pensla kanterna med lite vatten och lägg över en till rundel som lock och nyp ihop. Se till att det inte är någon luft i raviolin.
Vitvinssås
Fräs de undanlagda champinjonerna i lite smör. Bryn smöret i en separat kastrull. Slå på vitt vin över svampen och låt koka in. Tillsätt det brynta smöret, grädde och kalvfond. Smaka av med salt.
Servering
Koka pastan i ca 4 minuter eller tills den är al dente. Servera med såsen, rucola, basilika, pinjenötter, riven parmesan och Salami Milano.