ReceptSkaparna

Helrostad citron- & persiljepotatis

Föregående Nästa
IMG_9974.jpg
Otroligt enkel och underbart god! Fungerar både varm som kall och passar perfekt på buffébordet!

Ingredienser

  • 900 g delikatess potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa(or) flingsalt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Topping:
  • 0,5 förpackning(ar) persilja i kruka
  • 1 st citron, skalet

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°


Skölj potatisen och lägg på en ugnsfast form.


Ringla över olivolja och rör om potatisen så alla blir ordentligt inoljade.


Rosta potatisen tills den har fått fin färg och är mjuk, ca 30-40 minuter.


Riv över zesten från en citron och strö finhackad persilja över potatisen innan servering. Avsluta med en stor nypa flingsalt och några drag med svartpepparkvarnen.