ReceptSkaparna

Halstrad halloumi med ugnsbakad potatis och tsatsiki

Föregående Nästa
IMG_9582.JPG (1)
IMG_9580.JPG (1)
Vardagslyx! Måndag är sånna dagar man ska äta lite extra gott men enkelt! Den här rätter är verkligen enkel och verkligen skitgod om man får säga så. Ha en fin måndag!

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa(or) salt
  • 400 g halloumi 300-
  • 1 tsk olja att steka i
  • 150 g champinjoner
  • 100 g sockerärter
  • 0,5 tsk japansk soja
  • 2 st majskolvar
  • Sås:
  • 0,5 st gurka
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och lägg ut på en klädd bakplåt. Ringla över olivolja och strö över salt. Grädda i 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått riktigt fin färg. Hellre att den får gå lite extra i ugnen än att ni tar ut den precis när den blivit mjuk. 


Skär halloumi i skivor och stek i olja tills de blivit gyllene.


Dela ner champinjonerna och sockerärterna. Stek dem snabbt efter ni stekt halloumin och skvätt över japansk soja. Stek i någon minut. 


Gör tsatsiki genom att riva gurka. Lägg i ett durkslag och häll över massor med salt så gurkan vattnas ur. Blanda under tiden yoghurt, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar. Skölj och krama ur gurkan och tillför sedan.


Koka färska majskolvar i välsaltat vatten i 15 minuter eller stek på färdigkokta. 


 


Servera allt tillsammans och njut av en härlig måndagskväll!