ReceptSkaparna

Halloumivåfflor med räkor, smetana och pepparrot

Föregående Nästa
Halloumivåffla med räkor.jpg
Halloumivåffla med räkor3.jpg
Ja! Det är våfflor gjorda på halloumi! Bara riven halloumi (och lite, lite potatismjöl). Krispigt, enkelt och helt galet gott! Vi toppade med räkor, smetana, citron, dill, pepparrot och rucola.

Ingredienser

  • 2 halloumiostar
  • potatismjöl
  • smör, till gräddning
  • Topping:
  • 1 kg räkor mer skal
  • 1 dl smetana eller gräddfil
  • 1 näve(ar) rucola
  • citron, saften
  • dill
  • pepparrot, riven

Gör så här:

Riv halloumin på den grova sidan av rivjärnet. Pudra över lite potatismjöl och vänd runt i halloumin.


Smöra in våffeljärnet ordentligt innan du gräddar varje våffla. Sprid ut ca 1/4 av den rivna halloumin i våffeljärnet och grädda tills den fått fin färg och börjar bli krispig.


Toppa varje våffla med rucola, skalade räkor, smetana, riven pepparrot, citronsaft och dill.


Se vårt vintips till våfflorna nedan

Tips

Lyssna på vår podd i glaset om vitt vin

Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes.