Ja! Det är våfflor gjorda på halloumi! Bara riven halloumi (och lite, lite potatismjöl). Krispigt, enkelt och helt galet gott! Vi toppade med räkor, smetana, citron, dill, pepparrot och rucola.
Ingredienser
- 2 halloumiostar
- potatismjöl
- smör, till gräddning
- Topping:
- 1 kg räkor mer skal
- 1 dl smetana eller gräddfil
- 1 näve(ar) rucola
- citron, saften
- dill
- pepparrot, riven
Gör så här:
Riv halloumin på den grova sidan av rivjärnet. Pudra över lite potatismjöl och vänd runt i halloumin.
Smöra in våffeljärnet ordentligt innan du gräddar varje våffla. Sprid ut ca 1/4 av den rivna halloumin i våffeljärnet och grädda tills den fått fin färg och börjar bli krispig.
Toppa varje våffla med rucola, skalade räkor, smetana, riven pepparrot, citronsaft och dill.
Se vårt vintips till våfflorna nedan