Det här är Fridas absoluta vardagsfavorit, eller ja, de kan nog bli allas! en klassisk vardagsstroganoff men i vegetarisk tappning. Bara att byta ut korven mot halloumi! Har ni broccoli eller haricot verts i kylskåpet/frysen är det gott att steka med!
Ingredienser
- 1 msk smör till stekning
- 1 msk tomatpuré
- 1 st gul lök
- 400 g halloumi
- 600 g passerade tomater
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 tsk japansk soja
- 1,5 msk torkad timjan
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- Tillbehör:
- 4,5 dl ris till fyra personer
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs tomatpurè. Hacka löken grovt och tillför i fräset.
Häll av vattnet från halloumin och skär i tjocka pommes frites stänger. Tillför även dem i fräset. Låt fräsa i 3-4 minuter, de ska inte ta färg. Häll på de passerade tomaterna, grädde, japansk soja och timjan. Låt allt puttra i ca 8 minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med ris!