ReceptSkaparna

Halloumistroganoff

Föregående Nästa
Vegetarisk halloumistroganoff.jpg
Vegetarisk halloumistroganoff2.jpg
Det här är Fridas absoluta vardagsfavorit, eller ja, de kan nog bli allas! en klassisk vardagsstroganoff men i vegetarisk tappning. Bara att byta ut korven mot halloumi! Har ni broccoli eller haricot verts i kylskåpet/frysen är det gott att steka med!

Ingredienser

  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st gul lök
  • 400 g halloumi
  • 600 g passerade tomater
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk japansk soja
  • 1,5 msk torkad timjan
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 4,5 dl ris till fyra personer

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.


Hetta upp en stekpanna med smör och fräs tomatpurè. Hacka löken grovt och tillför i fräset.


Häll av vattnet från halloumin och skär i tjocka pommes frites stänger. Tillför även dem i fräset. Låt fräsa i 3-4 minuter, de ska inte ta färg. Häll på de passerade tomaterna, grädde, japansk soja och timjan. Låt allt puttra i ca 8 minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Servera tillsammans med ris!