Det här är för tusan godare än vanlig kebab! Och kebabsåsen smakar precis som den ska, likadant som på den lokala pizzerian.
Ingredienser
- 2 halloumiostar
- kebabkrydda
- olja
- 8 tortillabröd
- 1 rödlök
- 0,5 gurka
- körsbärstomater
- sallad
- Sås:
- 2 dl gräddfil
- 2 msk majonnäs
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 tsk salladskrydda
- 1-2 tsk sriracha (eller annan chilisås)
- kebabkrydda
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär halloumin i tunna strimlor i lite olika storlekar. Lägg halloumistrimlorna i en ugnsform och blanda om med kebabkrydda och olja. Tillaga i ugnen i 15 minuter, tills halloumin har fått färg och börjar bli lite krispig.
Rör samman alla ingredienser till kebabsåsen. Smaka upp med mer sriracha, salladskrydda och eventuellt kebabkrydda om du vill. Det behövs inte salt för halloumin blir salt så det räcker.
Skiva lök, gurka och dela tomaterna. Montera wraps med tortillabröd, sallad, grönsakerna, halloumikebaben och såsen. Njut!
Testa även;