ReceptSkaparna

Halloumiburgare med panerad sparris och myntadressing

Föregående Nästa
Halloumiburgare.jpg
Sommarens "måste-rätt" - Halloumiburgare! Den här rätten passar fint till såväl grillen som spisen. Den panerade sparrisen serveras till istället för pommes frites, mums!

Ingredienser

  • 2 st halloumiostar
  • 1 förpackning(ar) ärtskott
  • 2 st tomter
  • 4 st hamburgerbröd
  • 1 st gul lök
  • Tillbehör:
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl pankoströbröd
  • 1 msk olja till stekning
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 förpackning(ar) färsk mynta
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här:

Dressing: Gör dressingen genom att blanda alla ingredienser i en skål och låt dra till servering.


Panerad sparris: Koka sparrisen i välsaltat vatten i ca 3 minuter. Ta upp dem och låt svalna något. Panera dem sedan genom att först rulla dem i mjöl, sedan lätt uppvispat ägg och till sist pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna med riktigt med olja och stek sparrisen gyllene och knaprig. Gör detta precis innan servering så de håller texturen.


Burgare: Dela halloumiostarna mitt i tur och stek eller grilla gyllene. Skriva tomat och lök fint. Skölj ärtskotten. Rosta gärna bröden i en brödrost, torr stekpanna, i ugnen eller en kort stund på grillen.


Servera burgarna med ärtskott i botten, den maffiga halloumibiten, tomat, lök och rikligt med dressing. Njut av en härligt somrig middag!