Vi firar med en sorbetmousse med smak av gin och tonic. Nästan som en sorbet, nästan som en mousse, nästan som en drink. Upsala Tonic är en nyhet på marknaden framtagen för alla tonicfantaster. I och med att det är en tonicsirap blir smaken kraftfull och perfekt att använda i en efterrätt som den här!
Ingredienser
- 0,5 l citronsorbet
- 2 msk gin
- 1 msk Upsala Tonic
- Topping:
- 1 dl mandlar
- 1 msk flytande honung
- 0,5 tsk flingsalt
- 1 st citron, skalet
- Topping 2:
- 4 skiva(or) gurka
Gör så här:
Vispa ihop citronsorbet, gin och Upsala Tonic med hjälp av en elvisp.
Hacka mandlarna och riv citronskalet.
Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Ringla över honung och låt karamelliseras i någon minut. Ta bort mandlarna från plattan och strö över flingsalt och citronzest. Låt svalna.
Lägg upp moussen i portionsskålar och toppa med citronmandlarna och en gurkskiva.
Testa även;