Det här kan vara den bästa efterrätten för alla ostälskare! Mousse på getost toppad med färska jordgubbar, honung och rostade mandlar. Den är busenkel att gör och går jättebra att förbereda dagen innan - perfekt till sommarens alla fester!
Ingredienser
- 150 g getost
- 1,25 dl yoghurt
- citron, saften
- 2 msk florsocker
- 1 nypa(or) vaniljpulver
- 1 nypa(or) flingsalt
- 1 dl grädde
- Topping:
- jordgubbar
- rostade mandelflarn
- honung
Gör så här:
Mixa getost tillsammans med yoghurt till en slät kräm. Mixa ner några droppar citron, florsocker, vaniljpulver och flingsalt. Vispa grädden hårt och blanda samman med getostkrämen. Lägg upp i serveringsglas och låt stå i kyl en stund innan servering.
Toppa desserten med färska jordgubbar, rostade mandelflarn och lite honung.
Getost desserter är ypperliga till Champagne, gärna med en som har lite ålder och några mer gram socker i sig för att balansera det söta i desserten.