
Här är receptet på världens enklaste och godaste tårta! Två helt vanliga chokladtårtbottnar, fyllningen består av hälften färskost, hälften karamelliserad mjölk och lite skivade jordgubbar. Toppad med grädde, jordgubbar och lite mörk choklad & havssalt.
Ingredienser
- 1 st chokladtårtbotten
- 300 g färskost
- 3 dl karamelliserad mjölk
- 0,5 l färska jordgubbar
- Topping:
- 2 dl grädde
- 150 g grovt riven mörk choklad
- havssalt ett par nypor
Gör så här:
Ta två helt vanliga chokladtårtbottnar.
Vispa samman färskosten och den karamelliserade mjölken, mosa ner hälften av jordgubbarna.
Bred krämen första tårtbotten lägg sedan på den andra och bred toppen och kanterna.
Toppa med grädde, jordgubbar och grovt riven mörk choklad, avsluta med några nypor havssalt.
Voila! En grym tårta till alla tillfällen :)
Byt ut bären efter säsong, tycke och smak! Tex. körsbär, hallon, blåbär eller mango är goda val!
Gör Karamelliserad mjölk/Dulce de leche själv
Gör så här;
- Ta bort etiketten från konservburken med kondenserad mjölk.
- Lägg den kondenserade mjölken i en kastrull som täcker hela burken med vatten under hela koktiden.
- Låt koka ca 3 timmar, vattnet ska täcka burken hela tiden, fyll på om det behövs.
- När det är klart så låt burken svalna i kallt vatten innan du öppnar den.
Testa även;
Tips
Hitta tipsen till den bästa sommarbuffén här!