ReceptSkaparna

Crème brûlée med grapefrukt

Föregående Nästa
IMG_4386.jpg
Crème brûlée ska man inte skoja med, för det kan vara jordens godaste efterrätt. Därför har vi bara vågat tillsätta en litenliten hint av grapefrukt!

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 0,75 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 2 msk grapefrukt, saften
  • 1 vaniljstång
  • 0,75 dl socker
  • farinsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 100 grader.


Vispa samman vispgrädde, mjölk, grapejuice och äggulor. Skrapa ner fröna från vaniljstången och tillsätt strösockret.


Fyll upp små formar som tål att stå i ugnen med smeten och grädda i ugnen i ca 2 timmar, eller tills de stannat helt. Det beror lite på hur formarna ser ut.


Låt svalna helt i kyl.


Strö över ett lager farinsocker och bränn av med brännare. Pressa över ytterligare lite färsk grapejuice.