Crème brûlée ska man inte skoja med, för det kan vara jordens godaste efterrätt. Därför har vi bara vågat tillsätta en litenliten hint av grapefrukt!
Ingredienser
- 4 dl vispgrädde
- 0,75 dl mjölk
- 4 äggulor
- 2 msk grapefrukt, saften
- 1 vaniljstång
- 0,75 dl socker
- farinsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa samman vispgrädde, mjölk, grapejuice och äggulor. Skrapa ner fröna från vaniljstången och tillsätt strösockret.
Fyll upp små formar som tål att stå i ugnen med smeten och grädda i ugnen i ca 2 timmar, eller tills de stannat helt. Det beror lite på hur formarna ser ut.
Låt svalna helt i kyl.
Strö över ett lager farinsocker och bränn av med brännare. Pressa över ytterligare lite färsk grapejuice.