ReceptSkaparna

Citrussallad med saffranshalloumi

Föregående Nästa
citrussallad.jpg
En färgglad och fräsch sallad som passar lika bra som förrätt som tillbehör. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna om ni vill ha en nötigare smak!

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) saffran
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 förpackning(ar) halloumiost
  • 2 st apelsiner
  • 1 st lime
  • 1 st blodgrapefrukt
  • 1 st rödlök
  • 65 g salladsmix
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här:

Blanda ihop saffran, honung, olivolja och salt i en skål. Skär halloumiosten i kuber och marinera kuberna i saffransmarinaden i minst 10 minuter.


Skär skalet av citrusfrukterna och dela dem i minde bitar. Skala och skiva rödlöken fint.


Stek halloumiosten på hög värme i en stekpanna så de får en fin yta.


Lägg upp rödlöken och citrusbitarna på en salladsbädd. Toppa med halloumikuberna och pumpakärnor.