En färgglad och fräsch sallad som passar lika bra som förrätt som tillbehör. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna om ni vill ha en nötigare smak!
Ingredienser
- 1 förpackning(ar) saffran
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 förpackning(ar) halloumiost
- 2 st apelsiner
- 1 st lime
- 1 st blodgrapefrukt
- 1 st rödlök
- 65 g salladsmix
- 1 dl pumpakärnor
Gör så här:
Blanda ihop saffran, honung, olivolja och salt i en skål. Skär halloumiosten i kuber och marinera kuberna i saffransmarinaden i minst 10 minuter.
Skär skalet av citrusfrukterna och dela dem i minde bitar. Skala och skiva rödlöken fint.
Stek halloumiosten på hög värme i en stekpanna så de får en fin yta.
Lägg upp rödlöken och citrusbitarna på en salladsbädd. Toppa med halloumikuberna och pumpakärnor.