ReceptSkaparna

Citrussallad med ingefärsmarinerad lax

Föregående Nästa
IMG_3549.jpg
IMG_3548.jpg
Fullspäckad med anioxidanter, D-vitamin från laxen och en rejäl dos ingefära.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 vit grapefrukt
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • olivolja
  • sesamfrön, rostade
  • Marinad:
  • 1 stor bit ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 lime, saften
  • 200 g gravad lax eller salmalax

Gör så här:

Pressa ingefäran med hjälp av en vitlökspress så får du med saften. Blanda ingefäran med soja, limesaft och marinera laxen medan du gör salladen. 


Filea apelsin och grapefrukt, riv grönkålsbladen från stjälkarna, finstrimla rödlök och skär avokado i kuber. Blanda ihop tillsammans med lite olivolja.


Toppa salladen med den marinerade laxen och rostade sesamfrön.