ReceptSkaparna

Cappellini med vitvinsås, oliver och dragon

Föregående Nästa
Cappellini ReceptSkaparna.JPG
Restaurangsmaker en måndag - både snabbt och enkelt! Den här rätten blir snabbt en favorit både som vardagsmiddag men passar perfekt till fredagsbjudningen med!

Ingredienser

  • 500 g cappellini eller annan pasta
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 st tomat
  • 2 tsk färsk eller torkad dragon
  • Sås:
  • 2 st gul lök
  • 1 tsk olja till stekning
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 nypa(or) salt

Gör så här:

Såsen: Skala och hacka löken fint, fräs i olja i en minut i en kastrull och tillsätt vinet. Låt vinet koka ner till hälften och rör sedan i grädde och crème fraîche, smaka av med salt. Sila och ställ såsen åt sidan. Vill ni ha med lite av löken så ha i önskad mängd i såsen igen. 


Mixa svarta oliver tillsammans med balsamvinäger och olivolja. Det ska bli ett fint hack. 


Skär tomaterna i små tärningar. 


Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sila av och blanda med olivhacket. 


Servera pastan snurrad med rikligt med sås över. Strö över dragon och de hackade tomaterna. Servera gärna tillsammans med ett gott bröd.