Såhär gör du en sjukt god burgare: Fräs vitlök och chili i massor av smör, låt räkorna ta en vända i smöret och servera med avokadomajonnäs, rödkål, picklad rödlök och ditt favoritbröd!
Ingredienser
- 1 kg räkor med skal
- 100 g smör
- 0,5 st röd chili
- 2 klyfta(or) vitlök
- 100 g rödkål, strimlad
- 75 g machesallad
- 8 skiva(or) gott bröd
- Tillbehör:
- 1 st stor rödlök
- 1,5 dl vatten
- 1 dl socker
- 0,5 dl ättika
- Sås:
- 1 st avokado
- 1 dl majonnäs
- salt
- några droppar citron
Gör så här:
Börja med att pickla rödlöken. Skiva rödlök och blanda i en skål med ättika, vatten och socker. Låt stå i kylen ca 60 minuter.
Mosa samman avokado och majonnäs. Smaka av med salt och citron.
Skala räkorna. Finhacka chili och vitlök. Smält smöret i en kastrull, tillsätt chili och vitlök och låt fräsa en stund. Tag av kastrullen från värmen och vänd ner räkorna.
Montera hamburgaren med bröden, strimlad rödkål, machesallad, avokadomajonnäs, picklad rödlök och räkorna. Servera gärna med sötpotatispommes och coleslaw!
Testa även;