Färgglatt och fantastiskt gott. Mandelmjölet i broccolibollarna ger en ordentlig mättnad som håller i sig länge!
Ingredienser
- 500 g frysta och tinade broccolibuketter
- 1 dl riven parmesanost
- 1 st gul lök
- 4 dl mandelmjöl
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 msk olja till stekning
- Tillbehör:
- 400 g kokta kikärtor
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 st kokta rödbetor
- 2 tsk tahinipasta
- 3 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 1 st citron
- Botten:
- 1 påse(ar) salladsmix
- Topping 1:
- 1 dl rostade mandlar
Gör så här:
Hacka broccolin till mindre delar då den tinat. Försök krama ur så mycket vätska som möjligt. Hacka löken fint och blanda med broccolin ost, mandelmjöl, ägg och salt. Mixa alla ingredienserna till en jämn smet.
Forma till bollar eller biffar och stek dem i olja i en stekpanna ca 5 min.
Mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini och spiskummin till en jämn smet. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servera broccolibollarna och rödbetshummusen på en bädd av sallad.