ReceptSkaparna

Broccoli och ädelostsoppa med kantarellsmörgås

Föregående Nästa
Broccoli och ädelostsoppa med kantarellsmörgås.jpg
Broccoli- och ädelostsoppa lagas ofta hemma hos oss båda. Det är så enkelt, klart på 15 minuter och alltid gott! Servera mer än gärna med en knäckemacka med smörstekta kantareller!

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 250 g broccoli
  • 5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 150 g ädelost
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • smör, till stekning
  • salt och peppar
  • Tillbehör:
  • 200 g kantareller
  • knäckebröd
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här:

Skala och hacka löken fint. Dela ner broccolin till små buketter. Fräs lök och broccoli i en kastrull med lite smör.


Slå över grädde och vatten. Bryt ner ädelosten i kastrullen och tillsätt grönsaksbuljongen. Låt koka i 10 minuter.


Stek under tiden kantarellerna i en torr panna tills vattnet avdunstat. Tillsätt en stor klick smör och stek svampen tills den fått lite yta. Krydda med salt och peppar och lägg upp svampen på ditt godaste knäckebröd.


Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.


Gott till