En riktig klassiker i vegetarisk tappning! Servera med potatis eller potatismos! Trevlig måndag!
Ingredienser
- 3 st schalottenlök
- 2 dl brödsmulor av ljust bröd
- 1 burk(ar) kidneybönor, förkokta
- 1,5 dl keso
- 1 st ägg
- 1 dl quinoa, kokt
- 1 dl rödbetor, inlagda och hackade
- 3 msk cornichons, hackade
- 1 msk kapris
- 0,5 tsk salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 1 msk smör till stekning
- Tillbehör:
- 400 g rödbetor
- 200 g fetaost
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
Gör så här:
Tvätta och koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 40 minuter. När de är klara, skala dem och dela upp i mindre klyftor. Smula över fetaost och blanda väl, smaka av med salt och svartpeppar
Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
Lägg brödsmulor, schalottenlök, kidneybönor, keso, ägg och kokt quinoa i en matberedare och mixa. Smeten ska inte vara helt slät utan lite crunchy. Tillsätt hackade rödbetor och cornichons samt kapris. Blanda och låt dra i kylskåpet i ca 20 minuter.
Forma bönsmeten till biffar. Stek i rikligt med smör i 2-4 minuter på varje sida. Servera biffarna med fetaostslungade rödbetor och potatismos.