ReceptSkaparna

Biff à la Bönström med fetaostslungade rödbetor

Föregående Nästa
IMG_8092.jpg
IMG_8098.jpg
En riktig klassiker i vegetarisk tappning! Servera med potatis eller potatismos! Trevlig måndag!

Ingredienser

  • 3 st schalottenlök
  • 2 dl brödsmulor av ljust bröd
  • 1 burk(ar) kidneybönor, förkokta
  • 1,5 dl keso
  • 1 st ägg
  • 1 dl quinoa, kokt
  • 1 dl rödbetor, inlagda och hackade
  • 3 msk cornichons, hackade
  • 1 msk kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • Tillbehör:
  • 400 g rödbetor
  • 200 g fetaost
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar

Gör så här:

Tvätta och koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 40 minuter. När de är klara, skala dem och dela upp i mindre klyftor. Smula över fetaost och blanda väl, smaka av med salt och svartpeppar 


Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.


Lägg brödsmulor, schalottenlök, kidneybönor, keso, ägg och kokt quinoa i en matberedare och mixa. Smeten ska inte vara helt slät utan lite crunchy. Tillsätt hackade rödbetor och cornichons samt kapris. Blanda och låt dra i kylskåpet i ca 20 minuter.


Forma bönsmeten till biffar. Stek i rikligt med smör i 2-4 minuter på varje sida. Servera biffarna med fetaostslungade rödbetor och potatismos.