
Beeramisu, alltså tiramisu med öl. Chokladöl till och med! Kan ni tänka er en bättre efterrätt till oktoberfesten?
Ingredienser
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- 2 msk snabbkaffe
- 1 dl Double chocolate stout
- 12 savoiardokex
- kakao
- Kräm:
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 äggulor
- 0,5 dl socker
- 250 g mascarpone
Gör så här:
Koka upp vatten, socker och snabbkaffe i en kastrull. Låt svalna och rör sedan ner ölen (Resten av ölen dricker du upp och njuter av).
Vispa grädden.
Vispa äggulor och socker pösigt i en separat bunke. Rör ner mascarponen och blanda till en jämn smet. Vänd sedan ner grädden i mascarponesmeten.
Bryt sönder savoirdokexen och lägg ett kex i botten på varje serveringsglas. Häll över kaffedränkningen och låt kexen suga åt sig. Lägg över ett lager kräm och varva med kex, kaffedränkning och ytterligare ett lager kräm. Låt stå i kyl i minst 30 minuter.
Pudra över kakao och servera!