ReceptSkaparna

Beeramisu

Föregående Nästa
IMG_1939.jpg
Beeramisu, alltså tiramisu med öl. Chokladöl till och med! Kan ni tänka er en bättre efterrätt till oktoberfesten?

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk snabbkaffe
  • 1 dl Double chocolate stout
  • 12 savoiardokex
  • kakao
  • Kräm:
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 250 g mascarpone

Gör så här:

Koka upp vatten, socker och snabbkaffe i en kastrull. Låt svalna och rör sedan ner ölen (Resten av ölen dricker du upp och njuter av).


Vispa grädden. 


Vispa äggulor och socker pösigt i en separat bunke. Rör ner mascarponen och blanda till en jämn smet. Vänd sedan ner grädden i mascarponesmeten.


Bryt sönder savoirdokexen och lägg ett kex i botten på varje serveringsglas. Häll över kaffedränkningen och låt kexen suga åt sig. Lägg över ett lager kräm och varva med kex, kaffedränkning och ytterligare ett lager kräm. Låt stå i kyl i minst 30 minuter.


Pudra över kakao och servera!