
God och krämig tomatsoppa som snabbt blir en favorit för hela familjen. De stora vita bönorna gör soppan extra mättande och pricken över i blir när mozzarellan sakta smälter ned i soppan. Snabb och enkel vardagssoppa, men så pass festlig att den fungerar även till helgen.
Ingredienser
- 1 st schalottenlök
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 tsk oregano, torkad
- 1 msk tomatpuré
- 1 nypa(or) socker
- 1 burk(ar) finkrossade tomater á 400 g
- 1 burk(ar) passerade tomater á 400 g
- 4 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- 1 burk(ar) Stora vita bönor á 380 g
- 2 dl kokt pasta, gärna små pastastrån
- salt & peppar
- olivolja för stekning
- Topping:
- 2 st mozzarella á 125 g
- 4 kvist färsk basilika
Gör så här:
Hacka lök och vitlök, fräs i olivolja i någon minut, tillsätt oregano, tomatpuré och en nypa socker. Fräs ytterligare någon minut och rör hela tiden.
Blanda ned tomater, vatten och fond. Låt småkoka 10 minuter.
Tillsätt den färdigkokta pastan och stora vita bönor, rör om och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg upp i skålar och toppa med skivad mozzarella och färsk basilika.
Servera soppan med Italienskt lantbröd.
God och mättande soppa, servera med mozzarella & basilika.