Pralinsystrarna

Sill, så mycket mer än bara midsommar och julbord

Föregående Nästa
sill_foodfolder.jpg

Vi tipsar om vårt goda recept på nubbesallad, vi funderar över traditioner, midsommarbord och julbord samt tipsar om vart du bokar årets julbord.

En sillunch ute i naturen, sommarblommor och ljumma vindar, hur härligt är inte det? När högsommarvärmen är på plats så tänker vi inte så mycket på kylan som kommer i slutet av året. Det kan kännas som att det är långt till den första snöflingan och vintern, men nu när sommaren faktiskt inte är så varm så blir vi lätt påminda om hur snabbt tiden går och vips så är vi där.Nubbesallad, en av sommarens favoritrecept


Just sill är något som vi äter för sällan, det är en självklarhet på midsommar, påsk och julbordet. Men däremellan blir det inte alltför ofta för oss. En av våra sillfavoriter är nubbesallad och vårt recept hittar du här.


 


Låt sillen ta mer plats på bordet


Sill är en gammal tradition och julbordet har vi ätit sedan urminnes tider, för oss är traditioner viktiga och i sillens värld finns en hårfin balans mellan rökta, salta, söta och krämiga sorter. Vi blir glada när vi hittar nya spännande smakkombinationer av just sill. Vi testar gärna nya smaker och det perfekta stället för detta är just julbordet. Förra året bokade vi julbord via julbordsmäklarna och det kommer vi att göra även i år. Här får du ett ypperligt tillfälle att sitta hemma i lugn och ro och hitta just det julbordet som passar dig och ditt sällskap. Här finns alla variationer, julbordet för den som föredrar de klassiska rätterna, men också grönare bord för de som är veganer eller vegetarianer.


I julas åt vi ett asiatiskt julbord och i år funderar vi redan på ett Italienskt julbord samt ett klassiskt julbord, allt för att få inspireras och njuta av alla goda sillrecept som samsas på julborden. Julstämning, i allt från mat till musik och känsla, att få njuta av hemlagade klassiker och fira att julen är nära.


Men först njuter vi av sommaren ett tag till. Sill är ju så gott året runt, om vi bara låter sillen ta mer plats på bordet.