
Ingredienser
- 250 g rödbetor, förkokta
- 3 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 st schalottenlök
- 150 g pancetta
- 4 st lammkorvar
- smör till stekning
- 2 krm timjan
- salt & peppar
- Tillbehör:
- 4 msk kapris
- 4 st ägg
- 1 knippe färsk persilja, hackad
- 1 näve(ar) grön sallad ex machete
- Kräm:
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 msk senapspulver
- 0,5 msk dijonsenap
- 1 msk pepparrot, riven
- 2 msk socker
- salt & peppar
Gör så här:
Skala och skär morötter och palsternacka i små kuber. Koka dem i lättsaltat vatten några minuter, de ska vara nästan klara. Låt svalna. Tärna de förkokta rödbetorna i små kuber. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär pancettan i små bitar.
Stek pancetta i en klick smör i en stekpanna, lägg åt sidan och låt rinna av på hushållspapper.
Bryn löken i fettet från pancettan, tillsätt mer smör om det behövs. Tillsätt morötter, palsternacka och rödbetor. Låt allt få en fin stekyta, krydda med timjan, salt och svartpeppar. Blanda ned den färdigstekta pancettan och rör om.
Kryssa lammkorven och stek den i smör.
Lägg upp på tallrikar, garnera med finhackad persilja.
Servera pytten med lammkorv, ägg, kapris, sallad och senapskräm.
Senapskräm
Vispa grädden, tillsätt övriga ingredienser, rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera pytten med ägget stekt eller bara med en rå äggula.
Receptet är ett samarbete med Sydgrönt. De svenska rödbetor hittar du i de flesta dagligvarubutikerna och det inte finns så kan du alltid be butiken att ta hem dem.
Prova även
Tips
Spar spadet från betorna och gör picklade senapsfrön eller rödbetsgravad lax!