
Vi har valt att servera vår råbiff med en dragonmayo samt de klassiska tillbehören som äggula, kapris och hackad rödlök. I glaset har vi valt ett vin från Valpolicella, Brolo Campofiorin Oro från ikoniska Masi. Vinet är mörkt sötfruktigt med en fräschör och pigg syra som följer upp råbiffens syrliga och feta tillbehör perfekt.
Ingredienser
- 200 g högrevsfärs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl mayonnaise
- 2 tsk dragon, torkad
- flingsalt & svartpeppar
- 4 st äggulor
- 4 msk kapris, små
- 4 msk rödlök, finhackad
- Topping:
- 4 knippe krasse
- 1 knippe gräslök
Gör så här:
Blanda högrevsfärs med dijonsenap och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Forma biffar till antalet potioner.
Blanda mayonnaise med dragon och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp en biff på varje tallrik och garnera med mayo en rå äggula, kapris, hackad rödlök, krasse och gräslök.
Läs mer & beställ Brolo Campofiorin Oro här!
Tips
Önskar du servera råbiffen som en lunch eller huvudrätt, kompletterar du med nyfriterade pommes och ökar mängden dragonmayo.