Här kommer receptet på en helt fantastisk Spaghetti med en gräddig tomat och vodkasås.
Denna pastarätt går snabbt att laga, men är ändå sådär festlig att den passar lika bra som både fredagsmys, bjudrätt eller en vanlig vardag. Vi bara älskar denna pasta!
Ingredienser
- 400 g Spaghetti
- olivolja, för stekning
- 1 st gul lök
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 krm chiliflakes
- 4 msk tomatpuré
- 1 nypa(or) socker
- 0.5 dl vodka
- 2.5 dl grädde
- 2 dl parmesan, riven
- salt & svartpeppar
- 1 knippe basilika
Gör så här:
Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja, rör hela tiden så inte löken tar färg.
Tillsätt chiliflakes, tomatpuré och en nypa socker, låt allt fräsa ihop några minuter. Rör om ofta.
Häll på vodkan och låt blandningen sjuda några minuter under omrörning.
Sänk värmen och tillsätt grädden. Låt sjuda några minuter tills såsen tjocknat.
Häll ned den nykokta pastan i såsen och späd ev. med ca ½ dl pastavatten.
Låt koka upp och blanda ordentligt. Vänd ned riven parmesan och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Strimla basilikan och rör ned den, samt spara några blad för dekorering.
Servera med blandade coctailtomater och färsk basilika
Servera tillsammans med