
Knäckesticks med en röra på kronärtskocka och färskost, smaksatt med citron och basilika för tankarna till medelhavet. Toppa med färska räkor och gräslök. Passar perfekt som tilltugg eller till sommarbuffen, mingelpartyt eller midsommar. Det vita vinet Levarie från Masi passar utmärkt till Medelhavsröran med sin pigga syra och inslag av citrus och persika!
Ingredienser
- 150 g kronärtskockshjärtan
- 75 g färskost, naturell
- 1 nypa(or) flingsalt
- 0.5 krm svartpeppar
- 0.5 krm chilipulver
- 0,5 st citron, zest och saft
- 1 msk basilika, finhackad
- 400 g färska räkor
- 8 st knäckesticks
- 1 msk gräslök
Gör så här:
Mixa kronärtskockshjärtan med färskost till en jämn smet. Smaka av med flingsalt, nymalen svartpeppar och chili.
Skrapa zest och pressa saft från en halv citron och tillsätt det. Hacka basilikan fint och tillsätt. Rör om.
Lägg upp röran på knäckesticks eller i små minikrustader. Garnera med skalade räkor och finhackad gräslök.